Je bent hier:

Boek van de maand

Wanneer je op het plaatje klikt wordt je doorgelinkt naar Bol.com
Hier kun je het boek kopen.

 

September

 

 Franky

Sam houdt van robots. Hij weet zeker dat ze op een verre planeet wonen. Daar moet iedereen om lachen. Is er dan niemand die hem begrijpt? Toch wel. Franky!

 

Augustus

 

De eerste schooldag van Milan

Milan gaat vandaag voor het eerst naar school. Hij zit bij juf Nele in de klas. De juf leest een mooi verhaal voor. Al snel maakt Milan een vriend. Ze eten samen iets lekkers, spelen samen met de blokkenen maken een mooie tekening. De eerste schooldag is snel om …

 

Juli


De mooiste vis

Regenboog is de mooiste vis in de zee. Maar hij is trots en ijdel, en daardoor heeft hij geen enkele vriend. Pas als hij een van zijn mooie schubben weggeeft - en later nog meer - vinden ze hem aardig. En dan merkt hij dat het belangrijker is om vrienden te hebben dan de mooiste te zijn!

 

Juni

 

Anna in de dierentuin

Anna en papa gaan vandaag samen naar de dierentuin. Papa koopt twee kaartjes aan de kassa. Anna kan niet wachten, ze wil alle dieren zien! De giraffen met een lange nek, de gekke aapjes, de olifanten met dikke poten, de brullende leeuwen ... Anna en papa eten ook een lekker broodje en een ijsje. Wat is het leuk in de dierentuin!

 

 

 

Mei

 

De kok


De kok maakt gezond en lekker eten klaar. Dat doet hij in een grote keuken, vaak in een restaurant. Iedere dag worden er verse groenten, vlees en vis geleverd. Alles wordt voorbreid en staat klaar. Als het restaurant opengaat, kan iedere klant kiezen uit de menukaart. De chef maakt samen met het hele keukenteam de gerechtjes klaar. Ieder heeft zijn taak, zodat het snel vooruit gaat. Alles wordt mooi op het bord gelegd, en het smaakt super lekker! Een smakelijk informatief boek! 

 

 

 

April

 

Wie legt het mooiste ei 

Kip Florrie vindt zichzelf beter dan de andere kippen omdat zij de enige groene kip in het kippenhok is. Daarom doet ze onaardig tegen de andere kippen. Als Harry Haan een ei-leg-wedstrijd organiseert, is Florrie overtuigd dat zij die zal winnen. Zij is mooiste kip, dus zal ze ook wel het mooiste ei leggen, denkt ze, maar dat pakt anders uit. 

 

 

 

Maart

 

Dotties eieren

Dottie de kip is blij en trots. Voor de eerste keer heeft ze een nest eieren gelegd. Wat zijn ze mooi!
Ze vindt dat iedereen ze moet zien. Maar eend leert net haar kleintjes zwemmen, en varken is met haar biggetjes aan het slapen.
Al die jonkies zijn zo leuk... Dottie is eigenlijk niet meer zo blij met haar eieren. Maar er wacht haar een grote verassing.

 

Dotties kuikens

Het is vroeg in de morgen. Etenstijd! Zou de boer al voer hebben gestrooid?
Dottie de kip gaat heel even kijken...
Maar als ze terug komt zijn haar zes kuikens verdwenen. Dottie gaat op zoek.
Ze vindt haar kuikens terug op eé'n na. Waar kan hij toch gebleven zijn?

 

 

 

Februari

 

Kaatje viert carnaval

Ik ben Kaatje. 
Het is carnaval. 
Dat vier ik samen met mijn vriendjes op school. 
Me verkleden, mooi schminken, lekker gek doen, het wordt vast heel leuk!
Een feestelijk verhaal over carnaval.

 

 

 

Januari

 

Boer Boris gaat naar zee

'Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?' Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie! Dit is een prentenboek met voorleesfunctie. `Boer Boris gaat naar zee is verkozen tot prentenboek van het jaar (2015).

 

 

 

December

 

Kerstmis

Een prachtige beschrijving van het kerstverhaal op eenvoudige wijze verteld. In zijn bekende tekenstijl heeft Dick Bruna het kerstverhaal uitgebeeld. Hierbij heeft hij de weergave in het evangelie naar Lucas (de herders) gecombineerd met de wijzen uit het Oosten, die bij Mattheus genoemd worden. De drie wijzen (eigenlijk magiers) zijn bij hem 'drie wijze koningen' geworden. De betekenis van Jezus wordt omschreven als volgt: hij is gekomen om alle mensen gelukkig te maken.

 

 

November

 

Sinterklaas 

Wie weet er niet wie Sinterklaas is? Iederéén toch zeker? O ja?
Weet je dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? Weet je wie al die cadeautjes maken, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen? 

Alle antwoorden op deze vragen - en nog veel meer - vind je in dit boek. Net als in De gele ballon heeft Charlotte Dematons daar geen woorden voor nodig!

 

  

  

Oktober

De spin die het te druk had 

  
Op een mooie morgen werd een spin door een zacht briesje door de lucht gedragen. Een ragfijne draad slierde achter de spin aan. Toen landde ze op een hek, vlak bij het erf van een boerderij en begon een web te maken. Een web dat je echt kunt voelen als je met je vingers over de bladzijden gaat.